Декілька корисних порад для любителів дитячих фотознімків.

Прості поради батькам по зйомці їх малюків. :)

1. Світло. Саме складне, коли фотографуєш, немовлят – те, що вони не можуть завмерти, як скульптура, щоб ви встигли натиснути на спуск на фотоапараті. Тому намагайтеся обрати такі місце і час, щоб було максимально світло. Включене світло робить все навколо жовтим, а спалах, вбудований в більшість камер, по-перше, б'є по очах малюка, а по-друге робить обличчя плоским, а задній фон практично невидимим. Використовуйте денне освітлення, і якщо ви знаходитеся в приміщенні, модель краще розташувати ближче до вікон.

2. Найкращий час для зйомок - ранок. В цей час світло м'яке, а бокове освітлення найбільш виграшне. Влітку можна також фотографувати ввечері, перед заходом сонця.

3. Одяг. Намагайтеся не одягати на малюка чорного або білого, дітям личать яскраві та соковиті кольори. Дуже забавно виглядають немовлята в плюшевих «ведмежачих» комбінезонах з вушками або, наприклад, у всіляких смішних шапках.

4. Знімайте крупним планом. Знімки здалеку не дозволять вам надалі нічого на них розгледіти, крім лежачого далеко на ліжку малюка. Тому не бійтеся, підходьте ближче. І обов'язково фотографуйте деталі - малесенькі ніжки поруч з яким-небудь предметом, що дозволяє оцінити їх розмір, незмінно буде викликати бурю захоплення.

5. Ловіть момент. Зручно розташуйтеся на одному рівні з малюком, і приготуйтеся чекати. Самими "живими" завжди виходять спонтанні кадри. Намагайтеся передбачити, що малюк буде робити далі: хто, якщо не мама, може це знати? Не шкодуйте кадрів, знімайте як можна більше, всі відтінки емоцій, і цікавість, і посмішку, і сміх, і навіть плач - адже це теж частина життя вашого малюка. І завжди тримаєте фотоапарат під рукою - щось цікаве може початися в будь-який момент.

Создан 05 мая 2012